انجمن فرویدی

انجمن فرویدی

اینجا انجمن فرویدی است؛ همه چیز در شفافیت کامل. این سیاست انجمن ما از بدو تأسیس و نیز قبل از آن بوده است. نام انجمن را «فرویدی» انتخاب کردیم تا مشخص باشد «با چه نوع روانکاوی سر و کار داریم.»[۱] در کلاس‌های آموزشی‌مان فروید را «آن طور که هست، آن طور که خودش نوشته و از طریق خودش»[۲] مطالعه می‌کنیم و با فروید «به معنای واقعی کلمه»[۳] آشنا می‌شویم، بدون واسطه. «از همین روز اول برگ‌هایمان را روی میز گذاشتیم و می‌گوییم ما این هستیم و این کار را می‌خواهیم بکنیم.»[۴]

در مورد تأسیس انجمن‌مان هم باید بگوییم دکتر کدیور، تنها روانکاو عضو انجمن جهانی روانکاوی در ایران، تأکید داشتند «روانکاوی باید از دل قانون بگذرد تا بماند… روانکاوی می‌بایست چارچوب کهنه بعد سمبولیک را درهم شکند و آن را آن‌قدر گسترش دهد و روزآمد کند تا بتواند روانکاوی را در خود جای دهد»[۵] و به منظور «گسترش خودمان با انسجام و سرعت بیشتر»[۶] انجمن را به شکل یک سازمان مردم نهاد با اخذ پروانه فعالیت از وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران تأسیس کرده‌ایم.

ماده ۹ اساسنامه انجمن به موضوع اهداف اختصاص داده شده است که می‌توانید آن را به صورت کامل در بخش «شناسنامه» مطالعه کنید. تمام فعالیت‌های انجمن در چارچوب همین اهداف مشخص شده در ماده ۹ اساسنامه انجام می‌گیرد. ذیل این ماده در بخش« الف: کلیات» با عنوان هدف کلی آمده است: «شناساندن روانکاوی به جامعه ایرانی و احقاق جایگاه واقعی، درخور و شایسته آن در ایران»  این که روانکاوی در ایران به معنای واقعی کلمه شناخته شود و جامعه ایرانی بداند برای اطلاق نام روانکاو به یک شخص ضوابطی در سطح بین المللی وجود دارد که عضویت آن فرد را در یکی از دو سازمان جهانی روانکاوی WAP و IPA میسر می‌کند. این که مردم ایران بدانند آنچه به نام روانکاوی در هر مرکز مشاوره یا مرکز خدمات روانشناسی به آن‌ها ارائه می‌شود با آنچه روانکاوی واقعی است فرسنگ‌ها فاصله دارد.  لازم به ذکر است که IPA هیچ عضوی در ایران ندارد.

همچنین در بخش «ب: روش اجرای اهداف» ماده مذکور مشخص شده است «روانکاوی موضوعی مستقل از علوم روانشناسی، روانپزشکی، مشاوره و رواندرمانی» است. در نتیجه این که شخصی تحصیلات دانشگاهی در یکی از این زمینه‌ها داشته باشد، به هیچ عنوان وی را واجد صلاحیت برای کار تحت عنوان روانکاو و روانکاوی نمی کند.

در بخش پایانی اهداف اساسنامه‌مان نیز آمده که «این انجمن هیچگونه فعالیت درمانی نخواهد داشت» و بدین طریق هرچه بیشتر به جایگاه واقعی روانکاوی تأکید شده که در آن به گفته لکان «ناخودآگاه را درمان نمی‌کنند.»[۷]

راه اندازی سایت هم یکی از کارهایی است که در راستای اهداف اساسنامه‌مان به آن دست زده‌ایم. می‌توانید در قسمت‌های مختلف سایت با دکتر میترا کدیور، تاریخچه انجمن، فعالیت‌های انجمن، اعضای انجمن و… آشنا شوید و در مورد آن‌ها اطلاعات کسب کنید.

[۱] دکتر کدیور، اولین پنجشنبه فرویدی به تاریخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۸

[۲] دکتر کدیور، اولین پنجشنبه فرویدی به تاریخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۸

[۳] دکتر کدیور، اولین پنجشنبه فرویدی به تاریخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۸

[۴] دکتر کدیور، اولین پنجشنبه فرویدی به تاریخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۸

[۵] پی نوشت دکتر کدیور، صورتجلسه ۲۰ هیأت مدیره انجمن ارتباط با جامعه جهانی روانکاوی

[۶] دکتر کدیور، اولین پنجشنبه فرویدی به تاریخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۸ (نقل به مضمون)

[۷] عنوان فصلی از کتاب مکتب لکان، روانکاوی در قرن بیست و یکم، دکتر میترا کدیور

نویسنده: معصومه هاشمی طاهری

پیوند کوتاه به این مطلب:
https://freudianassociation.org/?p=2

پیمایش به بالا